Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

Aprovació de la llei sobre l'occità a Catalunya

catalunyaEl Partit de la Nació Occitana saluda fortament l'aprovació de la Llei sobre l'occità, al Parlament de Catalunya, a Barcelona, el 22 de setembre del 2010.
La llengua occitana, anomenada aranès al Vall d'Aran es beneficia ja des de 2006 d'un estatut de llengua oficial a Catalunya.
Aquesta nova llei ve reforçar considerablement l’oficialitat de l'occità promocionant l'ús de la llengua occitana en els àmbits tals com l'ensenyament, els mitjans de comunicació, la toponímia, l'economia, l'administració i la justícia.

El Partit de la Nació Occitana felicita els promotors d'aquesta llei major en matèria de defensa de drets lingüístics i els diputats que ho han fet adoptar per 118 vots contra 17.

El PNO recorda que el Govern francès, quant a ell, no ha sempre ratificat la Carta europea de les llengües regionals i minoritaris i es nega a tenir la seva promesa de promulgar una llei protectora de les llengües anomenades «regionals».

El PNO subratlla la diferència de tractament concedit a l'occità d'un país a l'altre.

Finalment el PNO condemna la intolerància retrògrada dels extremistes francesos oposats a l'occità que no respecten les llibertats lingüístiques dels pobles i la salvaguarda del seu patrimoni immaterial.


Partit de la Nació Occitana
El 23 de setembre del 2010

Felipe Bonnet, president
F - 31440 Marinhac (Occitània)
+33 6 81 37 81 14
philippe.bonnet89@wanadoo.fr
www.p-n-o.org
http://lo.lugarn-pno.over-blog.org/

Tag(s) : #Comunicat ( Cat )
Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :