Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

Omenatge

   Lo Partit de la Nacion Occitana vòl rendre omenatge a una granda figura de la vida politica e culturala de la Val d’Aran en particular e d’Occitània que ven de nos daissar : Maria Pilar Busquets i Medan, nascuda a Les lo 23 de mars de 1937.
  Foguèt flor d'or als Jocs Florals de l'Escola deras Pirenèos de Gascunya e al concors literari de poesia e de prosa del Museu Etnològic de la Vall d'Aran. Èra membre de Convergència Democràtica Aranesa e foguèt Síndica (presidenta) d’Aran del 17 de junh 1991 al 12 de julhet de 1993. Foguèt tanben Deputada al Parlament de Catalonha per Convergencia i Unió de 1984 a 1988.
  Saludam la militanta de tria per l’emancipacion culturala e politica d’Aran e d’Occitània. De militants del PNO, Joan-Pèire Alari e lo paure Maurici Pepin l’avián encontrada en çò sieu a Les mai d’un còp e lor aviá obtengut un rendetz-vos amb lo president de la Generalitat d’aquel temps, Jordi Pujol, a Barcelona.
  Presentam nòstras condolenças mai sincèras a sa familha, mai que mai a sa filha Mireia Boya e Busquet, deputada al Parlament de Catalonha, e al Conselh d’Aran tanplan coma a totes los Araneses. Sèm segurs que sa filha Mireia contunharà son òbra.

p-n-o@laposte.net

joan.peire.alari@gmail.com

http://lo.lugarn-pno.over-blog.org/

10 carrèra de Romàs

47000 Agen (Occitània)

telefonet. 06 76 47 32 12

14/11/16

Maria Pilar Busquets i Medan

Maria Pilar Busquets i Medan

Tag(s) : #COMUNICAT( Oc ), #Informations, #Actualités
Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :