Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

 Homenatge al senyor Jean François-Poncet
 
El Partit de la Nació Occitana ret Homenatge a la memòria del senyor Jean François-Poncet, ex senador, ex ministre d'Afers exteriors de l'estat francès, ex president del Consell General (diputació) de Òut-e-Garona (Oest de Occitania) que acabi de deixar-nos. El Partit de la nacio occitana no oblida pas que aquest senyor, arran d'una carta oberta publicada a la premsa de Lot-et-Garonne el 1998, va acceptar posar la bandera occitana al costat de la bandera tricolor francesa i de la bandera europea a l'hôtel St Jacques, seu del Consell General del qual era president. També havia proposat reservar a Occitània una pàgina a la revista del Consell General que l'associació cultural Agenés Tèrra Occitana hauria de redactar. Aquests avançats persisteixen.

Al desembre 1999, havia rebut, en presència dels seus col · laboradors, una delegació del moviment polític occità en aquell temps, Unitat d'Oc, per discutir sense llenguatge tecnocràtic i estereotipat les propostes d'aquest moviment per al futur de la diputació.

Quant a les relacions internacionals, ens havia declarat considerar l'Atlas de les ethnies que li havíem regalat com el seu llibre de capçalera. Europeu convençut i anti-centralista, ens havia demostrat per la seva obertura que un diàleg franc i honest entre autonomistes occitans i un representant destacat de la classe política i intel · lectual francesa era possible.

El Partit de la Nació Occitana estén el seu més sentit condol a la seva família.
18 de juliol de 2012
 
       

Tag(s) : #Comunicat ( Cat )
Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :