Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

 

barcelona 11 setembre 2012

 

Endavant per la independència a Catalunya i  a Occitània !

De Bordeu a Niça, de Vielha a Finestrella, de Montluçon a Carcassona, som occitans, no som francesos.

Tenim la nostra pròpia llengua com els catalans. Per tant, som una nació com Catalunya, la nostra nació germana, amb la que tenim una història comuna.

La República Francesa, que es diu una i indivisible, es nega a reconèixer les nacions que la constitueixen, però se desperten i viren els ulls a Barcelona.

El Partit de la Nació Occitana, fundat per Francès Fontan a Niça el 1959, dona suport a la independència de totes les nacions sense estat del món i doncs a la independència dels Països Catalans reunits, de Perpinyà a Alacant.

El Partit de la Nació Occitana va participar en la manifestació del 31 de març a Tolosa, no només per defensar la llengua occitana, però per la República Federal Occitana. Lògicament, serà a Barcelona el 11 de setembre de 2012, al costat dels nostres germans catalans. No hem d'oblidar que, gràcies a ells, tenim un govern autònom occità a la Vall d'Aran i la variant aranesa de la llengua occitana és oficial a Catalunya, amb l'aprovació de la Llei de l’occitá al Parlament de Catalunya a Barcelona el 22 de setembre 2010.

Amb la nostra presència, volem dir a tots els catalans que, sempre que se mantenguin en l'estat espanyol, no tenen futur com un poble lliure català i volem dir als occitans, de origen o  de adopció, si viuen en Occitània o en la diàspora, que sempre que se mantenguin en l'estat francès, no tenen futur com un poble occità lliure.  Volem prendre el poder a casa nostra, igual que els nacionalistes i independentistas catalans. Volem per las regions occitanas els poders de la Generalitat per començar. Però els catalans, els, saben les limitacions de l'autonomia, sobretot en aquest període de crisi econòmica i financera. Ells volen anar més enllà, fins a la independència dins Europa. Cada nació definida per la seva llengua té el dret a la independència. Els catalans la volen ràpidament i els occitans la desitjaràn un dia. El camí de l'autonomia i  de la independència i la creació d'una República federal occitana, membre de la Unió Europea i de les Nacions Unides, és llarg i difícil. Això no és una raó per donar-se per vençut. El camí de la independència de Catalunya és potser menys estret, però el poder de Madrid no renunciarà fàcilment. Ha de mostrarli que hi ha una majoria de catalans per l'emancipació nacional i hi ha occitans que donen suport i no només a la Vall d'Aran.

Visca Catalunya lliure, visca Occitània lliure !

Visca l'amistat i la solidaritat entre els occitans i  els catalans !


 

Partit de la Nació Occitana 

10 carrer de Romas

 F - 47000 Agen (Occitània)
  +33 6 76 47 32 12

 

 


 

Tag(s) : #Comunicat ( Cat )
Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :