Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

El País basc en punt de mira
 
aurore-martinEl govern francès mira el País basc, artificialment dividit entre l'Estat espanyol i l'Estat francès, amb molt recel.
 El ministre de la Governació, Manuel Valls, rebutja la creació d'una col·lectivitat territorial basca a França, la qual cosa al seu parer seria un premi donat a ETA, mentre la majoria dels electes de totes tendències, son favorables a aquesta creació.
 La militant basca, amb ciutadania francesa, Aurore Martin, va ser detinguda per la gendarmería i lliurada a la policia espanyola. Espanya havia dictat una Ordre de Detenció Europea en contra d'ella per adhesió a Batasuna, moviment il·legal a Espanya però legal a França. Aquesta detenció d'altra banda va provocar la còlera dels electes del País basc.
 Mentre ETA va renunciar a la violència i les eleccions autonòmiques al País basc sota administració espanyola es van desenvolupar sense violència, les autoritats franceses destinen un molt mal senyal als bascos.
 El govern espanyol confrontat al progrés de l'independentisme al País basc i a Catalunya es crispa i el govern francès es preocupa visiblement dels efectes possibles al seu territori.
 El Partit de la Nació Occitana és en favor de la creació d'una col·lectivitat territorial al País basc « francès » i en la Catalunya del Nord sota administració francesa per als catalans. Arribarà el dia quan Catalunya i el País basc de l'Estat espanyol seran estats independents i aquestes col·lectivitats llavors no podran sinó unir-se a ells malgrat les fanfarronejades del nostre ministre de la Governació que atia el foc contra el qual pretén lluitar.
 El Partit de la Nació Occitana s'uneix també a totes les veus que surten per reclamar el retorn d'Espanya d'Aurore Martin el sol delicte de la qual és un delicte d'opinió.
 3 de novembre 2012

Tag(s) : #Comunicat ( Cat )
Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :