Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

Comunicat

Com resoldre els problemes de Bretanya ?

Els disturbis a Bretanya van molt més enllà del problema de l'Ecotaxa . L'ús massiu dels símbols de la identitat com les gorres vermelles i banderes bretons , sobretot en Kemper , reflecteix el tedi d'una nació aclaparada per la centralització de l'Estat francès , que intenta adaptar-se a la globalització i la fúria dels bretons que creien en l'acte III de la descentralització , havien votat massivament per Hollande i es troben enganyats .

És significatiu que en aquesta revolta s'uneixin no només les classes nacionals bretones , particularment els petits empresaris i els treballadors amenaçats de licenciament sinó també els pescadors i agricultors i que el lema més corejat sigui en bretó, « Re ' Zo Re » ( ja n’hi ha prou )

El Partit de la Nació occitana creu que viure decentment i treballar a Bretanya no és possible en el marc actual de l'Estat francès . Bretanya necessita deixar anar amarres i ser almenys autònoma , com els seus cosins de Gal · les abans de buscar la independència com els escocesos , flamencs i catalans .

El que és desitjable per Bretanya , ho és també , segons el Partit de la Nació occitana , per a les altres nacions de l'Estat francès , sobretot la nostra Occitània .

6/11/2013

PNO

PNO

Tag(s) : #Comunicat ( Cat )
Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :